FR EN NL
logo25

Het Belgische team

Sybille du Parc

Sybille du Parc is de stichter en voorziter van Abantu Zambia.

Sinds 1994 is ze aanwezig in Zambia. De tijd die ze toewijdt aan de projecten is steeds blijven toenemen. Sybille treedt in alle activiteiten van Abantu op, zowel in Zambia als in Belgie.

Elk jaar vertoeft ze meer dan drie maanden in Zambia om de projecten te evalueren en te selecteren. Ze staat alsook in voor het onderzoek naar de financiering, de opvolging en evaluatie van alle projecten..

Anne Deghilage

Heeft in 2009 het team versterk als Project Manager, en werd in 2011 benoemd als administrateur.

Anne wijdt zich vooral toe op het zoeken van de nodige fondsen bij ondernemingen en particulieren. Ze staat in voor het organiseren van de diverse evenementen en hun sponsoring. Overigens volgt ze graag enkele projecten op door regelmatig ter plaatse de projecten te bezoeken.

E-mail : anne.deghilage@gmail.com
Tel : 0475/78.74.73.

Nicole Van der Rest

Heeft het team in 2006 versterkt als verantwoordelijke voor de beschermheerschaping en scolarisatie van de kinderen op te volgen.

Ze staat in voor de contacten tussen het vijftigtal kinderen die voor het ogenblik worden gesponserd door peters en/of meters. Ze gaat één keer per jaar ter plaatse om de kinderen die gesponsord worden te ontmoeten en om de laatste informatie omtrent hen te kunnen nakijken.

E-mail : nicolevdr@yahoo.fr
Tel : 0476/43.62.77.

Vrijwilligers

Sinds de oprichting, heeft Abantu Zambia kunnen rekenen op de kostbare hulp van veel vrijwilligers. Jonge Europeanen die zich opgeroepen voelden voor een echt dialoog tussen Noord en Zuid en die projecten ter plaatse wensten op te starten.

In Belgie, met vrienden, organiseren de vrijwilligers tal van evenementen om financiele middelen te verzamelen. Maar het is vooral ter plaatse, in Zambia dat hun energie wordt benut.