FR EN NL
logo25

Voorbeelden van projecten waarvoor we behoeften hebben

Door mee te werken met een gemotiveerde bevolking krijgen we steeds aanvragen voor nieuwe projecten. Om deze vraag te kunnen beantwoorden, is elke financiële, materiële of menselijke hulp meer dan welkom.

Fietsen voor Zambia (€95) [pdf]

Een economie van 100 km met de wagen per maand gedurende één jaar laat toe om een fiets te kunnen schenken aan Zambiaan, die deze zal benutten als ideale transportmiddel.

Zaden en meststoffen voor vrouwenclubs (€3.000) [pdf]

Als voorbereiding voor het seizoen van 2010 zijn we op zoek naar de nodige fondsen om maïs te kunnen planten in 2009 en om meststoffen aan te kunnen kopen. Deze fondsen worden uitgeleend aan 30 vrouwenclubs. Het nodige budget bedraagt €3.000.

Landelijk ziekenhuis van Kalola (€2.500)

Dit kleine gebouw zal het mogelijk maken om de kleine kwalen van de inwoners van Kalola te kunnen genezen door een vrijwillige en gekwalificeerd persoon.

Het bouwen van een smederij te Kayooba (€2.500)

We zijn op zoek naar de nodige fondsen om een deze smederij te bouwen en te kunnen starten. De smid wenst de jongeren (wezen) van zijn dorp een opleiding te geven.

Huizen voor medisch personeel (€6.700)

De bouw van huizen voor het medisch personeel is noodzalkelijk opdat een gezondheidscentrum door het Ministerie van Volksgezondheid wordt aanvaard en ondersteund. Deze ondersteuning waarborgt de duurzaamheid van het project en zorgt voor het uitbetalen van de lonen van het personeel en zorgt voor de nodige geneesmiddelen om efficiënt te kunnen functioneren. Een budget van €6.700 is per huis nodig.

De landelijke kliniek van Munyeu, in 2008 beëindigd, raakt een bevolking van 5.000 personen die voor het ogenblik geen enkel toegang hebben tot gezondheidszorg. Er moeten nog twee huizen gebouwd worden voor het personeel.

Kraamkliniek van Mwachisompola

In samenwerking met de vzw Femmes d’Europe vergroten we de kliniek van Mwachisompola door er een aparte kraamkliniek bij te bouwen. Maast deze kraamkliniek dient ook een huis voor een verpleegster en haar familie gebouwd te worden om ondersteuning te krijgen van het Ministerie.

Voertuigen (€19.000)

Het aankopen van voertuigen in onmisbaar voor het transport, de coördinatie en navolging van de projecten in Zambia.

Het steeds stijgende aantal van bouwprojecten, maakt de aankoop van een vrachtwagen onmisbaar. Een budget van €11.500 is nodig.

Wij wensen ook een nieuwe wagen (pick-up) aan te schaffen om de coördinatie van de projecten en van de vrijwilligen te vergemakkelijken. Budget €7.500.

Watterputten (€2.800)

We hebben een overeenkomst gesloten die de prijs van €2.800 per waterput verzegelt. Deze prijs omvat het boren en de installatie van de hand pomp. Tot heden hebben we al vragen gekregen voor meer dan 10 waterputten.

Gemotoriseerde molens (€3.500)

Een gemotoriseerde molen in een dorp vermeid voor vrouwen lange loopafstanden om hun graan te laten vermalen en genereert inkomsten voor de gemeenschap.

De totale kost van de installatie van een gemotoriseerde molen bedraagt €3.500.

Dit bedrag omvat de aankoop en het vervoer van de molen (€ 3.200) en de bouw van een klein gebouw (€ 300). Momenteel hebben we vijf verzoeken uit onze dorpen.

Centrum voor gehandicapte kinderen

Ester Mwimo bouwt momenteel het MYCEPA te Fringillia. Dit centrum heeft als bedoeling een optimale omkadering voor gehandicapte kinderen te bezorgen.